Positiiviset ry vietti 11. kerran Toivon päivää torstaina, Toivon päivänä 4.6.2015. Toivon päivän tarkoituksena on viestittää hiviin liittyvistä myönteisistä edistysaskelista sekä vaikuttaa yhteiskunnassa vallitseviin asenteisiin. Tänä päivänä hiviin on olemassa toimiva lääkehoito, hivistä puhutaan kroonisena sairautena ja hiv-lääkityksen tiedetään tehokkaasti ehkäisevän uusia hiv-tartuntoja.
Hiv-testi on merkittävä niin yksilön kuin hiv-epidemian kannalta
Hiviin on olemassa lääkitys eikä riittävän ajoissa todettu hiv-tartunta lyhennä ihmisten elinajanodotetta.
Arvioiden mukaan Suomessa elää lähes 1 000 henkilöä, jotka eivät tiedä omasta hiv-tartunnastaan.
Jotta hiviä voidaan hoitaa, niin hiv-positiivisuus pitää olla tiedossa. Paras ja ainoa tapa todeta hiv-tartunta on hiv-testi.
Ruusuja hiv-sairaanhoitajille ja Karanteeni-kirjan kirjoittajille Hanna Nikkaselle ja Antti Järvelle
Toivon päivänä Positiiviset ry on ojentanut ruusuja ihmisille sekä yhteisöille, jotka ovat tuoneet toivoa hiv-tartunnan saaneille, vaikuttaneet hiviin liittyvän stigman vähentämiseen ja ajaneet hiv-positiivisten oikeuksien toteutumista suomalaisessa yhteiskunnassa sekä myönteisesti vaikuttaneet hivin ja aidsin esillä pitämiseen.
Tänä vuonna Positiiviset ry ojentaa ruusut ensimmäisen kattavan hivin ja aidsin historiaa Suomessa käsittelevän kirjan, Karanteenin, kirjoittajille Hanna Nikkaselle ja Antti Järvelle. Toinen ruusujen saaja on joukko hiv-sairaanhoitajia, jotka ovat merkittävällä tavalla vaikuttaneet hiv-tartunnan saaneiden hyvinvointiin ja ylläpitäneet toivoa epätoivon ja epävarmuuden hetkinä.