Kategoriat
Uutiset

AIDS2024 Münchenissä 22.-26.7.2024

22.-26. heinäkuuta järjestetään 25. maailman aids-konferenssi AIDS2024. Itse konferenssia edeltää pre-konferensseja jo viikonloppuna. 

Positiiviset on paikalla Münchenissä isolla joukolla. Kuvassa toiminnanjohtaja Sini Pasanen, yhteisötyöntekijä Tappu Valkonen, viestinnän suunnittelija Anni Mattinen ja vertaistuen koordinaattori Valo Vesikauris. Konferenssiin ja/tai sen oheistapahtumiin osallistuvat myös puheenjohtajamme Anssi, hallituksen jäsenet Hanna, Nonni, Ari ja Henrik sekä vapaaehtoiset Jenni, Leelia ja Timo.

Tämä upea porukka raportoi päivittäin niin tunnelmia ja kuulumisia tapahtumista kuin poimintoja ja tiivistyksiä esityksistä konferenssissa. Seuraa sosiaalista mediaamme! Instagramissa @positiiviset_hivfinland ja Facebookissa Positiiviset ry, Hiv-Finland.

Mikä AIDS2024?

AIDS2024 on maailman suurin hiviä ja aidsia käsittelevä konferenssi. Se kokoaa yhteen tuhansia ihmisiä ympäri maailman, ja toimii ainutlaatuisella tavalla tieteen ja yhteisöjen risteyskohdassa. Konferenssiin osallistuu hiv-positiivisia ja muita yhteisöjä, joita hiv erityisesti koskettaa, tutkijoita, poliittisia päättäjiä, terveydenhuollon ammattilaisia, rahoittajia ja mediaa. Konferenssi on alkanut vuonna 1985.

AIDS2024 mahdollistaa tiedon, parhaiden käytäntöjen ja kokemusten jakamista, joita kaikkia on kertynyt hivin vastaisista toimista viimeisten 40 vuoden aikana. Hiviin ja hivin kanssa elämiseen liittyvien tutkimusten lisäksi keskustelua on luvassa myös viime vuosien koronapandemian, mpoxin (apinarokko) ja muiden kansanterveysuhkien vaikutuksista sekä niiden vastaisista toimista.

AIDS 2024 tarjoaa foorumin, missä voidaan strategisesti suuntautua yhtenäisiin ja oikeudenmukaisiin toimiin hivin torjunnassa ja hoidossa. Ratkaisu hiv-epidemiaan on näyttöön perustuva lähestyminen, jossa ihmiset asetetaan etusijalle. #PutPeopleFirst!

Kurkkaa konferenssin ohjelma täältä: https://www.iasociety.org/conferences/aids2024.